Pyszna zupa z warzyw z ogrodu! Udekorować koperkiem, śmietaną i słodką papryką.
Składniki:
- 1400 ml (6 szkl.) bulionu drobiowego
- 65 g (1/3 szkl.) nieugotowanego ryżu
- 1 cebula, posiekana
- 1 marchewka, pokrojona na plasterki
- 2 łodygi selera naciowego, pokrojonego na plasterki
Przygotowanie:
- W dużej patelni gotować na wolnym ogniu pod przykryciem bulion z cebulą, marchewką, selerem i ryżem przez 35 minut aż ryż będzie miękki.
- Włożyć do innej patelni szpinak, sałatę i natkę pietruszki. Przykryć wodą i szybko doprowadzić do wrzenia. Odsączyć i dodać do zupy. Przyprawić natką pietruszki, solą, czarnym pieprzem i pieprzem cayenne. Zmiksować w blenderze na gładką masę. Można rozrzedzić zupę dodając więcej bulionu. Wstawić na noc do lodówki.
Porcja dla:
4 osób
Czas przygotowania:
10 minut
Czas gotowania:
15 minut
Całkowity czas:
25 minut
Średnia 5 / 5 (1407 głosów)