Home Zupy Zupa z ogrodu

Zupa z ogrodu

by admin

Pyszna zupa z warzyw z ogrodu! Udekorować koperkiem, śmietaną i słodką papryką.

Składniki:

  • 1400 ml (6 szkl.) bulionu drobiowego
  • 65 g (1/3 szkl.) nieugotowanego ryżu
  • 1 cebula, posiekana
  • 1 marchewka, pokrojona na plasterki
  • 2 łodygi selera naciowego, pokrojonego na plasterki

Przygotowanie:

  • W dużej patelni gotować na wolnym ogniu pod przykryciem bulion z cebulą, marchewką, selerem i ryżem przez 35 minut aż ryż będzie miękki.
  • Włożyć do innej patelni szpinak, sałatę i natkę pietruszki. Przykryć wodą i szybko doprowadzić do wrzenia. Odsączyć i dodać do zupy. Przyprawić natką pietruszki, solą, czarnym pieprzem i pieprzem cayenne. Zmiksować w blenderze na gładką masę. Można rozrzedzić zupę dodając więcej bulionu. Wstawić na noc do lodówki.

Porcja dla:

4 osób

Czas przygotowania:


10 minut

Czas gotowania:


15 minut

Całkowity czas:


25 minut


Średnia 5 / 5 (1407 głosów)

related articles