Home Zupy Zupa kapuściana

Zupa kapuściana

by

To zdrowa zupa, która może być daniem głównym. Świetnie smakuje w chłodne, zimowe wieczory z bochenkiem gorącego chleba. Podawać na makaronie orzo lub z ulubionym makaronem.

Składniki:

  • 2,5 l bulionu drobiowego
  • 4 łodygi selera naciowego, drobno pokrojone
  • 6 marchewek, posiekanych
  • 1 cebula, posiekana
  • 2 ząbki czosnku, zgniecione

Przygotowanie:

  • Do dużego garnka stojącego na dużym ogniu wlać bulion drobiowy i dodać seler, marchew, cebulę, czosnek, kapustę, kaszę jęczmienną, szynkę i pietruszkę. Doprowadzić do wrzenia, zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu 1,5 godziny.

Porcja dla:

6 osób

Czas przygotowania:

20 minut

Czas gotowania:

90 minut

Całkowity czas:

110 minut


Średnia 5 / 5 (860 głosów)

related articles