To zdrowa zupa, która może być daniem głównym. Świetnie smakuje w chłodne, zimowe wieczory z bochenkiem gorącego chleba. Podawać na makaronie orzo lub z ulubionym makaronem.
Składniki:
- 2,5 l bulionu drobiowego
- 4 łodygi selera naciowego, drobno pokrojone
- 6 marchewek, posiekanych
- 1 cebula, posiekana
- 2 ząbki czosnku, zgniecione
Przygotowanie:
- Do dużego garnka stojącego na dużym ogniu wlać bulion drobiowy i dodać seler, marchew, cebulę, czosnek, kapustę, kaszę jęczmienną, szynkę i pietruszkę. Doprowadzić do wrzenia, zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu 1,5 godziny.
Porcja dla:
6 osób
Czas przygotowania:
20 minut
Czas gotowania:
90 minut
Całkowity czas:
110 minut
Średnia 5 / 5 (860 głosów)