To przepis, który naśladuje chłodnik podawany na rejsach wycieczkowych Carnival Cruise Lines. Podawać w schłodzonych miseczkach i dekorować świeżymi truskawkami w plasterkach.
Składniki:
- 300 g mrożonych truskawek
- 500 ml (2 szkl.) mleka
- 235 ml (1 szkl.) śmietany tortowej
- 120 ml (1/2 szkl.) kwaśnej śmietany
- 2 łyżki cukru białego, lub do smaku
Przygotowanie:
- W blenderze lub robocie kuchennym zmiksować na gładko truskawki z mlekiem, śmietaną tortową i kwaśną śmietaną. Dodać cukru do smaku, wymieszać. Chłodzić przez 8 godzin lub przez noc w lodówce, a następnie podawać.
Porcja dla:
6 osób
Czas przygotowania:
10 minut
Całkowity czas:
490 minut
Średnia 5 / 5 (827 głosów)