Home Zupy Chłodnik truskawkowy

Chłodnik truskawkowy

by

To przepis, który naśladuje chłodnik podawany na rejsach wycieczkowych Carnival Cruise Lines. Podawać w schłodzonych miseczkach i dekorować świeżymi truskawkami w plasterkach.

Składniki:

  • 300 g mrożonych truskawek
  • 500 ml (2 szkl.) mleka
  • 235 ml (1 szkl.) śmietany tortowej
  • 120 ml (1/2 szkl.) kwaśnej śmietany
  • 2 łyżki cukru białego, lub do smaku

Przygotowanie:

  • W blenderze lub robocie kuchennym zmiksować na gładko truskawki z mlekiem, śmietaną tortową i kwaśną śmietaną. Dodać cukru do smaku, wymieszać. Chłodzić przez 8 godzin lub przez noc w lodówce, a następnie podawać.

Porcja dla:

6 osób

Czas przygotowania:

10 minut

Całkowity czas:

490 minut


Średnia 5 / 5 (827 głosów)

related articles