Na chłodne, listopadowe popołudnia warto przygotować sobie klarowną zupę grzybową z makaronem krajanka.
Składniki:
- 250 g makaronu krajanka
- 2 l wywaru kostno–jarzynowego
- 50 g grzybów suszonch
- 350 g świeżych podgrzybków
- 200 g świeżych kurek
Przygotowanie:
- Makaron ugotować w osolonej wodzie, następnie zahartować i odcedzić.
- W tym samym czasie zagotować wywar kostno-jarzynowy z suszonymi grzybami.
- Osobno obgotować grzyby świeże, odcedzić i pokroić.
- Posiekaną cebulkę podsmażyć na złoty kolor, a następnie razem z grzybami dodać do naszego wywaru i doprawić solą i pieprzem dla smaku.
- Całość podawać z makaronem krajanka oraz natką pietruszki. Smacznego!
Porcja dla:
6 osób
Czas przygotowania:
15 minut
Czas gotowania:
20 minut
Całkowity czas:
35 minut
Średnia 5 / 5 (1381 głosów)