Home Zupy Zupa grzybowa z krajanką

Zupa grzybowa z krajanką

by admin

Na chłodne, listopadowe popołudnia warto przygotować sobie klarowną zupę grzybową z makaronem krajanka.

Składniki:

  • 250 g makaronu krajanka
  • 2 l wywaru kostno–jarzynowego
  • 50 g grzybów suszonch
  • 350 g świeżych podgrzybków
  • 200 g świeżych kurek

Przygotowanie:

  • Makaron ugotować w osolonej wodzie, następnie zahartować i odcedzić.
  • W tym samym czasie zagotować wywar kostno-jarzynowy z suszonymi grzybami.
  • Osobno obgotować grzyby świeże, odcedzić i pokroić.
  • Posiekaną cebulkę podsmażyć na złoty kolor, a następnie razem z grzybami dodać do naszego wywaru i doprawić solą i pieprzem dla smaku.
  • Całość podawać z makaronem krajanka oraz natką pietruszki. Smacznego!

Porcja dla:

6 osób

Czas przygotowania:


15 minut

Czas gotowania:


20 minut

Całkowity czas:


35 minut


Średnia 5 / 5 (1381 głosów)

related articles