Home Zupy Zupa jarzynowa z brokułami i ryżem

Zupa jarzynowa z brokułami i ryżem

by

Moja wersja zupy jarzynowej z ryżem, która może przypaść do gustu nawet dzieciom, które nie znoszą warzyw.

Składniki:

  • 1 litr bulionu warzywnego lub drobiowego
  • 1/3 szklanki ryżu
  • sól do smaku
  • 2 liście laurowe
  • 1/2 cebuli
  • 1 ząbek czosnku

Przygotowanie:

  • W dużym garnku zagotować bulion. Wrzucić ryż. Dodać sól, liście laurowe, pieprz, czosnek i pół cebuli.
  • Marchewkę i ziemniaki pokroić w kostkę. Brokuły podzielić na różyczki. Dodać do wywaru. Przykryć i gotować na małym ogniu przez 20 minut.
  • Po zdjęciu z ognia dodać suszoną natkę pietruszki.

Porcja dla:

4 osób

Czas przygotowania:

10 minut

Czas gotowania:

20 minut

Całkowity czas:

30 minut


Średnia 5 / 5 (886 głosów)

related articles