Moja wersja zupy jarzynowej z ryżem, która może przypaść do gustu nawet dzieciom, które nie znoszą warzyw.
Składniki:
- 1 litr bulionu warzywnego lub drobiowego
- 1/3 szklanki ryżu
- sól do smaku
- 2 liście laurowe
- 1/2 cebuli
- 1 ząbek czosnku
Przygotowanie:
- W dużym garnku zagotować bulion. Wrzucić ryż. Dodać sól, liście laurowe, pieprz, czosnek i pół cebuli.
- Marchewkę i ziemniaki pokroić w kostkę. Brokuły podzielić na różyczki. Dodać do wywaru. Przykryć i gotować na małym ogniu przez 20 minut.
- Po zdjęciu z ognia dodać suszoną natkę pietruszki.
Porcja dla:
4 osób
Czas przygotowania:
10 minut
Czas gotowania:
20 minut
Całkowity czas:
30 minut
Średnia 5 / 5 (886 głosów)