Home Zupy Pomidorowa z ryżem

Pomidorowa z ryżem

by

Delikatna, pyszna, smaczna, która mogę jeść codziennie.

Składniki:

  • 2 cebule
  • kawałek pora ( tylko biała część )
  • 2 liście laurowe
  • 5 kulek ziela angielskiego
  • ok. 1 i 1/2 łyżeczki soli morskiej
  • szczypta pieprzu

Przygotowanie:

  • Zagotowujemy wodę. Dodajemy pokrojoną w większe kawałki cebulę i por, ziele angielskie, liście laurowe, doprawiamy solą, pierzem i gotujemy dalej.
  • Gdy wszystko zacznie mięknąć, dodajemy pokrojone marchew, seler i pietruszkę. Pod koniec gotowania, gdy jeszcze warzywa są al-dente, dodajemy przecier, zagotowujemy i wyłączamy.
  • Nakładamy ryż na talerz, zalewamy zupą. Można posypać świeżą natką pietruszki. Smacznego.

Porcja dla:

4 osób

Czas przygotowania:

15 minut

Czas gotowania:

30 minut

Całkowity czas:

45 minut


Średnia 5 / 5 (982 głosów)

related articles