Delikatna, pyszna, smaczna, która mogę jeść codziennie.
Składniki:
- 2 cebule
- kawałek pora ( tylko biała część )
- 2 liście laurowe
- 5 kulek ziela angielskiego
- ok. 1 i 1/2 łyżeczki soli morskiej
- szczypta pieprzu
Przygotowanie:
- Zagotowujemy wodę. Dodajemy pokrojoną w większe kawałki cebulę i por, ziele angielskie, liście laurowe, doprawiamy solą, pierzem i gotujemy dalej.
- Gdy wszystko zacznie mięknąć, dodajemy pokrojone marchew, seler i pietruszkę. Pod koniec gotowania, gdy jeszcze warzywa są al-dente, dodajemy przecier, zagotowujemy i wyłączamy.
- Nakładamy ryż na talerz, zalewamy zupą. Można posypać świeżą natką pietruszki. Smacznego.
Porcja dla:
4 osób
Czas przygotowania:
15 minut
Czas gotowania:
30 minut
Całkowity czas:
45 minut
Średnia 5 / 5 (982 głosów)