Gotuję tę zupę w szybkowarze – to jest najszybszy sposób. Jeśli nie macie szybkowaru, trzeba ją gotować przez około godzinę. Na pewno ją polubicie – jest aromatyczna i wyjątkowa!
Składniki:
- 500 g cielęciny pokrojonej w kostkę
- 1/2 puszki (200 g) ciecierzycy, opłukanej i odcedzonej
- 300 g soczewicy, opłukanej
- 2 cebule, drobno posiekane
- 1 ząbek czosnku, drobno posiekany
- 2 marchewki pokrojone w kostkę
Przygotowanie:
- Włożyć wszystkie składniki do szybkowaru, dobrze wymieszać.
- Dolać 1,5 litra wody, doprawić solą i pieprzem. Przykryć szybkowar i gotować zupę przez 35 minut od czasu, gdy szybkowar zacznie gwizdać.
Porcja dla:
6 osób
Czas przygotowania:
15 minut
Czas gotowania:
35 minut
Całkowity czas:
50 minut
Średnia 5 / 5 (930 głosów)