Home Zupy Marokańska zupa z cielęciny i soczewicy

Marokańska zupa z cielęciny i soczewicy

by

Gotuję tę zupę w szybkowarze – to jest najszybszy sposób. Jeśli nie macie szybkowaru, trzeba ją gotować przez około godzinę. Na pewno ją polubicie – jest aromatyczna i wyjątkowa!

Składniki:

  • 500 g cielęciny pokrojonej w kostkę
  • 1/2 puszki (200 g) ciecierzycy, opłukanej i odcedzonej
  • 300 g soczewicy, opłukanej
  • 2 cebule, drobno posiekane
  • 1 ząbek czosnku, drobno posiekany
  • 2 marchewki pokrojone w kostkę

Przygotowanie:

  • Włożyć wszystkie składniki do szybkowaru, dobrze wymieszać.
  • Dolać 1,5 litra wody, doprawić solą i pieprzem. Przykryć szybkowar i gotować zupę przez 35 minut od czasu, gdy szybkowar zacznie gwizdać.

Porcja dla:

6 osób

Czas przygotowania:

15 minut

Czas gotowania:

35 minut

Całkowity czas:

50 minut


Średnia 5 / 5 (930 głosów)

related articles