Home Zupy Zupa z czarnej fasoli

Zupa z czarnej fasoli

by

Mieszkam w miejscu, gdzie ludzie uwielbiają czarną fasolę, i chciałam stworzyć zupę z czarnej fasoli o innym smaku. Wyniki były cudownie smaczne. Podawać z babeczkami kukurydzianymi. Ta zupa świetnie nadaje się do zamrażania. Smacznego.

Składniki:

  • 400 g (2 szklanki) suchej czarnej fasoli
  • 1 kość wołowa
  • 1400 ml (6 szkl.) wody
  • 950 ml (4 szkl.) bulionu drobiowego
  • 1 łyżka soli

Przygotowanie:

  • Gotować fasolę z wodą, szynką, bulionem i solą na wolnym ogniu przez 1 i 1/2 godziny.
  • Wyrzucić kość. Zmiksować około 1/2 zupy, wlać z powrotem do garnka.
  • Podsmażyć cebulę, pomidora i szynkę na oleju, aż cebula będzie miękka. Dodać ocet, a następnie dodać mieszaninę do zupy. Gotować na wolnym ogniu przez 20 minut. Podawać gorące.

Porcja dla:

6 osób

Czas przygotowania:

10 minut

Czas gotowania:

120 minut

Całkowity czas:

130 minut


Średnia 5 / 5 (1066 głosów)

related articles