Pyszna, odświeżająca zupa na zimno. Doskonała na lunch w czasie lata. Pięknie wygląda udekorowana miętą.
Składniki:
- 1 melon miodowy, obrany, oczyszczony z pestek i pokrojony w kostkę
- 2 szklanki (500 ml) soku pomarańczowego
- 1 łyżka soku z limonki
- 1/4 łyżeczki mielonego cynamonu
Przygotowanie:
- Do blendera włożyć kawałki melona i dodać 1/2 szklanki soku pomarańczowego. Zmiksować na gładko. Przełożyć do dużej miski, wmieszać sok z limonki, cynamon i pozostały sok pomarańczowy. Przykryć i wstawić na co najmniej godzinę do lodówki. Udekorować miętą.
Porcja dla:
6 osób
Czas przygotowania:
20 minut
Całkowity czas:
80 minut
Średnia 5 / 5 (801 głosów)