Sezon na szparagi jeszcze się nie skończył! Wypróbuj więc ten przepis na błyskawiczną zupę krem! Aksamitna i przepyszna!
Składniki:
- 500g zielonych szparagów, pokrojonych na 3 cm kawałki
- 1/2 szklanki selera naciowego, posiekanego
- 1/4 szklanki cebuli, posiekanej
- 250 ml wody
- 1 puszka (450 g) mleka kokosowego
- 1/4 łyżeczki estargonu
- sól i pieprz do smaku
Przygotowanie:
- Do garnka włożyć szparagi, seler i cebulę, zalać wodą i gotować na wolnym ogniu przez 15 minut.
- Dolać mleko kokosowe i estaragon. Gotować przez 5 minut. Odstawić na chwilę do przestygnięcia.
- W blenderze zmiksować zupę na puree. Doprawić solą i pieprzem. Przełożyć z powrotem do garnka i podgrzać, ale już nie gotować. Podawać z bagietką.
Porcja dla:
4 osób
Czas przygotowania:
05 minut
Czas gotowania:
20 minut
Całkowity czas:
40 minut
Średnia 5 / 5 (1060 głosów)