Home Zupy Zupa krem ze szparagów z mlekiem kokosowym

Zupa krem ze szparagów z mlekiem kokosowym

by

Sezon na szparagi jeszcze się nie skończył! Wypróbuj więc ten przepis na błyskawiczną zupę krem! Aksamitna i przepyszna!

Składniki:

  • 500g zielonych szparagów, pokrojonych na 3 cm kawałki
  • 1/2 szklanki selera naciowego, posiekanego
  • 1/4 szklanki cebuli, posiekanej
  • 250 ml wody
  • 1 puszka (450 g) mleka kokosowego
  • 1/4 łyżeczki estargonu
  • sól i pieprz do smaku

Przygotowanie:

  • Do garnka włożyć szparagi, seler i cebulę, zalać wodą i gotować na wolnym ogniu przez 15 minut.
  • Dolać mleko kokosowe i estaragon. Gotować przez 5 minut. Odstawić na chwilę do przestygnięcia.
  • W blenderze zmiksować zupę na puree. Doprawić solą i pieprzem. Przełożyć z powrotem do garnka i podgrzać, ale już nie gotować. Podawać z bagietką.

Porcja dla:

4 osób

Czas przygotowania:

05 minut

Czas gotowania:

20 minut

Całkowity czas:

40 minut


Średnia 5 / 5 (1060 głosów)

related articles