Home Zupy Drożdżowe pakieciki z fetą i ziemniakami

Drożdżowe pakieciki z fetą i ziemniakami

by

Lekkie i chrupiące ciasto drożdżowe nadziewane ziołami, ziemniakami i serem. Doskonałe na każdą okazję. Spróbuj!

Składniki:

  • 2 ziemniaki, ugotowane
  • 250 g sera feta
  • 1 pęczek kolendry lub natki pietruszki
  • 1 pęczek cebulki dymki

Przygotowanie:

  • Ziemniaki zetrzeć na tarce i wymieszać z serem.
  • Kolendrę i cebulkę posiekać i dodać do masy ziemniaczno-serowej.
  • Mąkę wymieszać z wodą i drożdżami na jednolite ciasto. Cienko rozwałkować i pokroić na kilka kawałków. Kawałki rozwałkować na cienkie prostokąty o grubości 3 mm.
  • Na każdy prostokąt nakładać nadzienie i zawijać ciasto tak, aby uformować kopertę.
  • Smażyć na rozgrzanym oleju przez kilka minut z każdej strony.

Porcja dla:

10 osób

Czas przygotowania:

20 minut

Czas gotowania:

20 minut

Całkowity czas:

40 minut


Średnia 5 / 5 (1042 głosów)

related articles