Lekkie i chrupiące ciasto drożdżowe nadziewane ziołami, ziemniakami i serem. Doskonałe na każdą okazję. Spróbuj!
Składniki:
- 2 ziemniaki, ugotowane
- 250 g sera feta
- 1 pęczek kolendry lub natki pietruszki
- 1 pęczek cebulki dymki
Przygotowanie:
- Ziemniaki zetrzeć na tarce i wymieszać z serem.
- Kolendrę i cebulkę posiekać i dodać do masy ziemniaczno-serowej.
- Mąkę wymieszać z wodą i drożdżami na jednolite ciasto. Cienko rozwałkować i pokroić na kilka kawałków. Kawałki rozwałkować na cienkie prostokąty o grubości 3 mm.
- Na każdy prostokąt nakładać nadzienie i zawijać ciasto tak, aby uformować kopertę.
- Smażyć na rozgrzanym oleju przez kilka minut z każdej strony.
Porcja dla:
10 osób
Czas przygotowania:
20 minut
Czas gotowania:
20 minut
Całkowity czas:
40 minut
Średnia 5 / 5 (1042 głosów)