Home Zupy Coraz bliżej święta! – czyli zupa rybna z makaronem

Coraz bliżej święta! – czyli zupa rybna z makaronem

by

Jednym z podstawowych dań podczas kolacji wigilijnej jest zupa rybna. Potrawa o charakterystycznym smaku i zapachu, przyrządzana z ryb słodkowodnych i morskich.

Składniki:

  • 100 g marchwi, pokrojonej w kostkę
  • 70 g selera, pokrojonego w kostkę
  • 1,5 litra wody
  • 500 g filetów z dorsza
  • 150 ml kwaśnej śmietany 18%
  • 150 ml słodkiej śmietanki

Przygotowanie:

  • W pierwszej kolejności kroimy marchew oraz seler i gotujemy w osolonej wodzie. Filet z dorsza należy podzielić na małe cząstki i dołożyć do warzyw.
  • Obie śmietanki łączymy, hartujemy z mąką, a następnie wlewamy do zupy.
  • Pokrojonego pomidora razem z porem dokładamy do całego wywaru, a następnie pieprzem i sosem sojowym doprawiamy do smaku.
  • Po 2 minutach wyłączamy i dodajemy koper. Podajemy z makaronem. Smacznego!

Porcja dla:

4 osób

Czas przygotowania:

20 minut

Czas gotowania:

40 minut

Całkowity czas:

60 minut


Średnia 5 / 5 (1124 głosów)

related articles