Home Zupy Zupa jajeczna

Zupa jajeczna

by

Ulubiona zupa mojej rodziny, gdy jesteśmy chorzy. Udekorować natką pietruszki i podawać z sosem sojowym. Lepsza niż rosół!

Składniki:

  • 1 l wody
  • 4 kostki bulionu drobiowego
  • 1 łyżeczka suszonej natki pietruszki
  • 1 łyżka suszonej mielonej cebuli
  • 2 jajka
  • 1 łyżka skrobi kukurydzianej

Przygotowanie:

  • W średnim garnku wymieszać wodę z bulionem, pietruszką i cebulą. Doprowadzić do wrzenia.
  • Lekko ubić jaja. Mieszając, stopniowo dodawać do zupy.
  • Odlać około pół szklanki zupy. Dodać skrobię kukurydzianą i wymieszać, żeby nie było grudek, a następnie wlać z powrotem do zupy. Gotować aż zupa zgęstnieje.

Porcja dla:

4 osób

Czas przygotowania:

15 minut

Czas gotowania:

15 minut

Całkowity czas:

30 minut


Średnia 5 / 5 (942 głosów)

related articles