Ulubiona zupa mojej rodziny, gdy jesteśmy chorzy. Udekorować natką pietruszki i podawać z sosem sojowym. Lepsza niż rosół!
Składniki:
- 1 l wody
- 4 kostki bulionu drobiowego
- 1 łyżeczka suszonej natki pietruszki
- 1 łyżka suszonej mielonej cebuli
- 2 jajka
- 1 łyżka skrobi kukurydzianej
Przygotowanie:
- W średnim garnku wymieszać wodę z bulionem, pietruszką i cebulą. Doprowadzić do wrzenia.
- Lekko ubić jaja. Mieszając, stopniowo dodawać do zupy.
- Odlać około pół szklanki zupy. Dodać skrobię kukurydzianą i wymieszać, żeby nie było grudek, a następnie wlać z powrotem do zupy. Gotować aż zupa zgęstnieje.
Porcja dla:
4 osób
Czas przygotowania:
15 minut
Czas gotowania:
15 minut
Całkowity czas:
30 minut
Średnia 5 / 5 (942 głosów)