Home Zupy Ogórki na zupę ogórkową

Ogórki na zupę ogórkową

by

Jeśli lubisz zupę ogórkową, ten przepis bardzo ułatwi jej przygotowanie! Zakwaszone ogórki w słoiczkach.

Składniki:

  • 1 kg świeżych ogórków, umytych i obranych
  • szczypta soli
  • 1 duży pęczek koperku, posiekany
  • 1 główka czosnku

Przygotowanie:

  • Obrane ogórki zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Posolić i dodać posiekany koperek.
  • Nakładać ogórki do małych słoiczków. Do każdego dodać 1,5 ząbka czosnku i zalać wodą, zostawiając 2-3 cm wolnej przestrzeni od góry. Słoików nie zakręcać i odstawić na 1 dzień. Ogórki same się zakwaszą.
  • Dodawać do zupy jarzynowej.

Porcja dla:

3 osób

Czas przygotowania:

20 minut

Całkowity czas:

1460 minut


Średnia 5 / 5 (856 głosów)

related articles