Home Zupy Argentyński gulasz z soczewicą

Argentyński gulasz z soczewicą

by

Unikalna kombinacja smaków sprawia, że ten gulasz staje się ulubionym daniem. Łatwy do przygotowania, a dzieci go uwielbiają.

Składniki:

  • 200 g suchej soczewicy
  • 1 l wody
  • 1 kostka bulionu warzywnego
  • 3 średnie pomidory, obrane i pokrojone w kostkę
  • 1 duża cebula, pokrojona w kostkę
  • 1 marchew, pokrojona w plasterki
  • 1 średnie jabłko – obrane, wydrążone gniazdo nasienne, pokrojone w kostkę

Przygotowanie:

  • Do dużego garnka wlać wodę i dodać soczewicę, a następnie dodać bulion warzywny. Doprowadzić do wrzenia, zmniejszyć ogień, i gotować na wolnym ogniu przez 20 minut.
  • Wmieszać pomidory, cebulę, marchew, jabłko, groszek, czosnek, oliwę z oliwek, sos barbeque i paprykę. Kontynuować gotowanie jeszcze przez 20 minut. Doprawić solą i pieprzem, podawać.

Porcja dla:

4 osób

Czas przygotowania:

15 minut

Czas gotowania:

40 minut

Całkowity czas:

55 minut


Średnia 5 / 5 (1079 głosów)

related articles