Unikalna kombinacja smaków sprawia, że ten gulasz staje się ulubionym daniem. Łatwy do przygotowania, a dzieci go uwielbiają.
Składniki:
- 200 g suchej soczewicy
- 1 l wody
- 1 kostka bulionu warzywnego
- 3 średnie pomidory, obrane i pokrojone w kostkę
- 1 duża cebula, pokrojona w kostkę
- 1 marchew, pokrojona w plasterki
- 1 średnie jabłko – obrane, wydrążone gniazdo nasienne, pokrojone w kostkę
Przygotowanie:
- Do dużego garnka wlać wodę i dodać soczewicę, a następnie dodać bulion warzywny. Doprowadzić do wrzenia, zmniejszyć ogień, i gotować na wolnym ogniu przez 20 minut.
- Wmieszać pomidory, cebulę, marchew, jabłko, groszek, czosnek, oliwę z oliwek, sos barbeque i paprykę. Kontynuować gotowanie jeszcze przez 20 minut. Doprawić solą i pieprzem, podawać.
Porcja dla:
4 osób
Czas przygotowania:
15 minut
Czas gotowania:
40 minut
Całkowity czas:
55 minut
Średnia 5 / 5 (1079 głosów)