Moja ulubiona zupa, którą nauczyłam się robić od mojej mamy. Mogę ją jeść każdego tygodnia.
Składniki:
- 1 słoik ogórków kiszonych
- 5 marchewek
- 1 pietruszka
- 5 ziemniaków
- 4 udka z kurczaka
Przygotowanie:
- W dużym garnku gotować w wodzie udka z kurczaka przez 45 minut. Podczas gotowania wybierać szumowinę. Dodać wegetę, sól i pieprz do smaku. Następnie dodać marchewki pokrojone na dwa kawałki i ziemniaki pokrojone w kostkę i gotować przez 10 minut.
- Dodać starte na tarce ogórki i gotować kolejne 10 minut. Jeśli zupa jest za mało kwaśna dodać sok z ogórków. Następnie hartować śmietanę z odrobiną zupy w szklance i wlać do garnka z zupą. Na koniec posypać świeżym koperkiem.
Porcja dla:
10 osób
Czas przygotowania:
15 minut
Czas gotowania:
70 minut
Całkowity czas:
85 minut
Średnia 5 / 5 (999 głosów)