Home Zupy Zupa ogórkowa Sylwi

Zupa ogórkowa Sylwi

by

Moja ulubiona zupa, którą nauczyłam się robić od mojej mamy. Mogę ją jeść każdego tygodnia.

Składniki:

  • 1 słoik ogórków kiszonych
  • 5 marchewek
  • 1 pietruszka
  • 5 ziemniaków
  • 4 udka z kurczaka

Przygotowanie:

  • W dużym garnku gotować w wodzie udka z kurczaka przez 45 minut. Podczas gotowania wybierać szumowinę. Dodać wegetę, sól i pieprz do smaku. Następnie dodać marchewki pokrojone na dwa kawałki i ziemniaki pokrojone w kostkę i gotować przez 10 minut.
  • Dodać starte na tarce ogórki i gotować kolejne 10 minut. Jeśli zupa jest za mało kwaśna dodać sok z ogórków. Następnie hartować śmietanę z odrobiną zupy w szklance i wlać do garnka z zupą. Na koniec posypać świeżym koperkiem.

Porcja dla:

10 osób

Czas przygotowania:

15 minut

Czas gotowania:

70 minut

Całkowity czas:

85 minut


Średnia 5 / 5 (999 głosów)

related articles