Home Zupy Włoska zupa z dziczyzną

Włoska zupa z dziczyzną

by

To sycąca zupa, w której znajduje się wszystko: warzywa, mięso i makaron. Podawana z pieczywem zapiekanym z mozarellą i czosnkiem, stanowi doskonały posiłek na zimowy dzień. Jest to wariacja zupy z wołowiną. Lubię dziczyznę, bo nie jest tłusta. Przybrać ulubionym serem.

Składniki:

  • 450 g mielonej dziczyzny
  • 1 cebula, posiekana
  • 1 puszka (400 g) pomidorów
  • 500 ml sosu pomidorowego
  • 700 ml wody
  • 1 łyżka rozgniecionego czosnku
  • 2 łyżeczki suszonej bazylii
  • 2 łyżeczki oregano

Przygotowanie:

  • Podsmażyć dziczyznę, cebulę i czosnek na średnim ogniu, aż mięso nie będzie już różowe. Dodać pomidory, sos pomidorowy, wodę i przyprawy. Doprowadzić do wrzenia, a następnie gotować na wolnym ogniu przez około 30 minut.
  • Dodać fasolę, marchewkę i cukinię. Gotować zupę na wolnym ogniu przez 90 minut.
  • Dodać makaron i gotować do miękkości. Każdą porcję podawać z tartym serem.

Porcja dla:

8 osób

Czas przygotowania:

10 minut

Czas gotowania:

160 minut

Całkowity czas:

170 minut


Średnia 5 / 5 (1239 głosów)

related articles