To sycąca zupa, w której znajduje się wszystko: warzywa, mięso i makaron. Podawana z pieczywem zapiekanym z mozarellą i czosnkiem, stanowi doskonały posiłek na zimowy dzień. Jest to wariacja zupy z wołowiną. Lubię dziczyznę, bo nie jest tłusta. Przybrać ulubionym serem.
Składniki:
- 450 g mielonej dziczyzny
- 1 cebula, posiekana
- 1 puszka (400 g) pomidorów
- 500 ml sosu pomidorowego
- 700 ml wody
- 1 łyżka rozgniecionego czosnku
- 2 łyżeczki suszonej bazylii
- 2 łyżeczki oregano
Przygotowanie:
- Podsmażyć dziczyznę, cebulę i czosnek na średnim ogniu, aż mięso nie będzie już różowe. Dodać pomidory, sos pomidorowy, wodę i przyprawy. Doprowadzić do wrzenia, a następnie gotować na wolnym ogniu przez około 30 minut.
- Dodać fasolę, marchewkę i cukinię. Gotować zupę na wolnym ogniu przez 90 minut.
- Dodać makaron i gotować do miękkości. Każdą porcję podawać z tartym serem.
Porcja dla:
8 osób
Czas przygotowania:
10 minut
Czas gotowania:
160 minut
Całkowity czas:
170 minut
Średnia 5 / 5 (1239 głosów)