Home Zupy Zupa z parówkami i pomidorami

Zupa z parówkami i pomidorami

by

Smaczna, prosta i błyskawiczna zupa, którą przygotowuję zawsze kiedy moje dzieci najdzie nagle ochotę na zupę. Polecam! Zamiast parówek można dodać ugotowaną kiełbasę.

Składniki:

  • 1 litr bulionu drobiowego
  • 1 marchewka, pokrojona w kostkę
  • 3 ziemniaki, pokrojone w kostkę
  • 1 liść laurowy
  • 2 ząbki czosnku
  • 200 g ugotowanej kiełbasy lub parówek, pokrojonych w plasterki

Przygotowanie:

  • W garnku zagotować bulion (albo wodę).
  • Dodać marchewkę, ziemniaki, liść laurowy i czosnek.
  • Dodać parówki i gotować przez 10 minut.
  • W międzyczasie na maśle zeszklić cebulę, dodać pomidory i smażyć przez chwilę. Dodać do zupy. Dodać sól i pietruszkę i gotować jeszcze przez 5 minut.

Porcja dla:

4 osób

Czas przygotowania:

10 minut

Czas gotowania:

15 minut

Całkowity czas:

25 minut


Średnia 5 / 5 (1032 głosów)

related articles