Smaczna, prosta i błyskawiczna zupa, którą przygotowuję zawsze kiedy moje dzieci najdzie nagle ochotę na zupę. Polecam! Zamiast parówek można dodać ugotowaną kiełbasę.
Składniki:
- 1 litr bulionu drobiowego
- 1 marchewka, pokrojona w kostkę
- 3 ziemniaki, pokrojone w kostkę
- 1 liść laurowy
- 2 ząbki czosnku
- 200 g ugotowanej kiełbasy lub parówek, pokrojonych w plasterki
Przygotowanie:
- W garnku zagotować bulion (albo wodę).
- Dodać marchewkę, ziemniaki, liść laurowy i czosnek.
- Dodać parówki i gotować przez 10 minut.
- W międzyczasie na maśle zeszklić cebulę, dodać pomidory i smażyć przez chwilę. Dodać do zupy. Dodać sól i pietruszkę i gotować jeszcze przez 5 minut.
Porcja dla:
4 osób
Czas przygotowania:
10 minut
Czas gotowania:
15 minut
Całkowity czas:
25 minut
Średnia 5 / 5 (1032 głosów)