Home Zupy Zupa dyniowa z imbirem

Zupa dyniowa z imbirem

by

Ta cudowna jesienna zupa jest bardzo prosta: dynię gotuje się z imbirem w bulionie drobiowym, miksuje i doprawia curry, cukrem i śmietaną.

Składniki:

  • 1 kg dyni pokrojonej w kostkę
  • 500 ml bulionu drobiowego
  • 1 łyżka drobno startego imbiru
  • sól
  • 1/2-1 łyżeczki łagodnej lub średnio-ostrej curry
  • 1 łyżeczka brązowego cukru
  • śmietanka do zup (opcjonalnie)

Przygotowanie:

  • Do garnka włożyć dynię, zalać bulionem, dodać imbir i gotować przez 20 minut.
  • Zmiksować i doprawić solą, curry, brązowym cukrem i śmietaną.

Porcja dla:

6 osób

Czas przygotowania:

15 minut

Czas gotowania:

20 minut

Całkowity czas:

35 minut


Średnia 5 / 5 (828 głosów)

related articles