Ta cudowna jesienna zupa jest bardzo prosta: dynię gotuje się z imbirem w bulionie drobiowym, miksuje i doprawia curry, cukrem i śmietaną.
Składniki:
- 1 kg dyni pokrojonej w kostkę
- 500 ml bulionu drobiowego
- 1 łyżka drobno startego imbiru
- sól
- 1/2-1 łyżeczki łagodnej lub średnio-ostrej curry
- 1 łyżeczka brązowego cukru
- śmietanka do zup (opcjonalnie)
Przygotowanie:
- Do garnka włożyć dynię, zalać bulionem, dodać imbir i gotować przez 20 minut.
- Zmiksować i doprawić solą, curry, brązowym cukrem i śmietaną.
Porcja dla:
6 osób
Czas przygotowania:
15 minut
Czas gotowania:
20 minut
Całkowity czas:
35 minut
Średnia 5 / 5 (828 głosów)