Zima zaskoczyła nas wszystkich. Z tego względu warto przygotować coś nie tylko smacznego, ale i zdrowego!
Składniki:
- 125 g makaronu „ryż”
- 1 kg cebuli
- 3 łyżki oleju
- 5 ząbków czosnku
- ok. 1,5 l wody
- 250 ml wytrawnego białego wina
Przygotowanie:
- W pierwszej kolejności gotujemy nasz ryżowy makaron. Równocześnie kroimy cebulę w półkrążki i podsmażamy w garnku na lekko złoty kolor.
- Następnie dodajemy pokrojony w plasterki czosnek, wlewamy wodę, wino, dokładamy pomidory z puszki, liście laurowe i ziele angielskie. Całość doprawiamy solą, pieprzem, majerankiem i sosem sojowym do smaku.
- Zupę gotujemy na wolnym ogniu 10 minut. Na koniec dodajemy ugotowany makaron i pokrojoną natkę. Do zupy można podać grzanki z białego pieczywa z serem.
Porcja dla:
4 osób
Czas przygotowania:
20 minut
Czas gotowania:
20 minut
Całkowity czas:
40 minut
Średnia 5 / 5 (1081 głosów)