Wyśmienite połączenie kurczaka, ryżu i warzyw. Doskonała jako posiłek, lub na zaspokojenie głodu pomiędzy posiłkami. Świetnie rozgrzewa zimą.
Składniki:
- 1200 ml wody
- 400 ml bulionu drobiowego
- 1 pojedynczy filet z kurczaka – pokrojony w kostkę
- 3 marchewki, posiekane
- 1 cebula, posiekana
Przygotowanie:
- W dużym rondlu, na dużym ogniu, wymieszać 4 szklanki wody z bulionem drobiowym i doprowadzić do wrzenia. Dodać kurczaka, marchew, cebulę, seler i kostki drobiowe, zmniejszyć ogień. Przykryć i gotować na wolnym ogniu przez około 15 minut, lub do momentu kiedy warzywa będą miękkie.
- W razie potrzeby dodać więcej wody. Dodać ryż i gotować na wolnym ogniu przez kolejne 15 minut, lub do momentu gdy ryż będzie miękki. Dodać sól i pieprz do smaku.
Porcja dla:
4 osób
Średnia 5 / 5 (951 głosów)