Pyszna zupa pomidorowa z serkiem topionym i makaronem (albo ryżem), którą gotuje się na wywarze mięsno-warzywnym.
Składniki:
- 1,5 l wywaru mięsno-warzywnego
- 1 słoiczek koncentratu pomidorowego (90 g)
- 1 puszka (400 g) krojonych pomidorów (opcjonalnie)
- 2 kremowe serki topione (2×100 g)
- natka pietruszki, posiekana
- pieprz i sól
- 200 g makaronu muszelki lub ryżu, ugotowanego
Przygotowanie:
- Gwarancją dobrej zupy jest wywar. Możemy go przyrządzić wcześniej na bazie mięsa i warzyw (marchewka, pietruszka, seler i por). Warzywa kroimy i wraz z mięsem gotujemy aż powstanie bulion.
- Następnie dodajemy pomidory z puszki i koncentrat, chwilę gotujemy, a na koniec dodajemy serek topiony.
- Kiedy się rozpuści, dokładamy natkę pietruszki i doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Smacznego!
Porcja dla:
4 osób
Czas przygotowania:
20 minut
Czas gotowania:
30 minut
Całkowity czas:
50 minut
Średnia 5 / 5 (1119 głosów)