Home Zupy Pyszna pomidorówka z serkiem topionym

Pyszna pomidorówka z serkiem topionym

by

Pyszna zupa pomidorowa z serkiem topionym i makaronem (albo ryżem), którą gotuje się na wywarze mięsno-warzywnym.

Składniki:

  • 1,5 l wywaru mięsno-warzywnego
  • 1 słoiczek koncentratu pomidorowego (90 g)
  • 1 puszka (400 g) krojonych pomidorów (opcjonalnie)
  • 2 kremowe serki topione (2×100 g)
  • natka pietruszki, posiekana
  • pieprz i sól
  • 200 g makaronu muszelki lub ryżu, ugotowanego

Przygotowanie:

  • Gwarancją dobrej zupy jest wywar. Możemy go przyrządzić wcześniej na bazie mięsa i warzyw (marchewka, pietruszka, seler i por). Warzywa kroimy i wraz z mięsem gotujemy aż powstanie bulion.
  • Następnie dodajemy pomidory z puszki i koncentrat, chwilę gotujemy, a na koniec dodajemy serek topiony.
  • Kiedy się rozpuści, dokładamy natkę pietruszki i doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Smacznego!

Porcja dla:

4 osób

Czas przygotowania:

20 minut

Czas gotowania:

30 minut

Całkowity czas:

50 minut


Średnia 5 / 5 (1119 głosów)

related articles