Home Zupy Maślane grzanki

Maślane grzanki

by

Te pyszne grzanki rumienione na maśle są wspaniałym dodatkiem do zup lub sałatek. Szczególnie uwielbiane przez dzieci.

Składniki:

  • 3-4 łyżki masła
  • 5-6 kromek chleba (np. ciabatty), pokrojonego w kostkę

Przygotowanie:

  • W rondelku stopić łyżkę masła. Dodać garść kawałków chleba, rozprowadzić równą warstwą tak, aby wchłonęły masło.
  • Smażyć, mieszając, aż się zrumienią. Odłożyć na bok i powtarzać do wykorzystania chleba, za każdym razem dodając masła.

Porcja dla:

4 osób

Czas przygotowania:

10 minut

Czas gotowania:

15 minut

Całkowity czas:

25 minut


Średnia 5 / 5 (745 głosów)

related articles