Pyszne krokiety nadziewane kapustą i jajkiem. Wspaniałe jako przekąska lub dodatek do czerwonego barszczu.
Składniki:
- 1/2 główki kapusty
- 2 łyżki masła
- 4 jajka ugotowane na twardo
Przygotowanie:
- Kapustę posiekać i smażyć na maśle, aż będzie miękka. Odstawić do przestudzenia.
- Jajka obrać i posiekać, wymieszać z kapustą i posolić do smaku.
- Przygotować ciasto na krokiety: zmiksować mleko z jajkami, cukrem i solą. Stopniowo dodawać mąkę i zmiksować na gładko.
- Na patelni rozgrzać olej, chochelką nalewać ciasto i smażyć naleśniki z obu stron na rumiano.
- Na środek usmażonego naleśnika nakładać łyżkę nadzienia, zawijać w rulonik lub kopertę.
- Przed podaniem obsmażyć krokiety na rumiano.
Porcja dla:
6 osób
Czas przygotowania:
30 minut
Czas gotowania:
30 minut
Całkowity czas:
60 minut
Średnia 5 / 5 (1086 głosów)