Zupa krem z brokułów na bazie wywaru warzywnego, z dodatkiem mleka. Będzie gotowa w mniej niż pół godziny!
Składniki:
- 1 cebula, posiekana
- 1 marchewka, pokrojone w kostkę
- 1 ząbek czosnku, posiekany
- 3 szklanki (700 ml) bulionu drobiowego
- 1 łodyga selera naciowego, drobno pokrojona
Przygotowanie:
- W dużym garnku na zupę wymieszać cebulę z bulionem, marchewką, selerem i czosnkiem. Doprowadzić do wrzenia.
- Dodać brokuła, przykryć i gotować przez 5 do 10 minut, aż warzywa będą miękkie.
- Przelać zupę do blendera i zmiksować. Wlać z powrotem do garnka, dodać mleko, sól i pieprz i dobrze podgrzać całość.
Porcja dla:
6 osób
Czas przygotowania:
10 minut
Czas gotowania:
25 minut
Całkowity czas:
35 minut
Średnia 5 / 5 (935 głosów)