Ta zdrowa zupa została zainspirowana przez zupę, której próbowałam na włoskim weselu. Na pewno będzie wszystkim smakować! Podawać na gorąco, posypaną parmezanem.
Składniki:
- 500 g bardzo chudej mielonej wołowiny
- 2 jajka, ubite
- 25 g bułki tartej
- 2 łyżki startego parmezanu
- 1 łyżeczka suszonej bazylii
Przygotowanie:
- W średniej misce wymieszać wołowinę z jajkiem, bułką tartą, serem, bazylią i cebulą. Z mieszaniny formować kulki o średnicy 2 cm i odłożyć na bok.
- W dużym garnku na zupę doprowadzić bulion do wrzenia, a następnie dodać szpinak, makaron, marchew i kulki z mięsa. Ponownie doprowadzić do wrzenia, zmniejszyć ogień. Gotować na wolnym ogniu, często mieszając, przez 10 minut lub do momentu, kiedy makaron będzie al dente, a kulki mięsne nie będą w środku różowe. Podawać zupę na gorąco, posypaną parmezanem.
Porcja dla:
10 osób
Czas przygotowania:
20 minut
Czas gotowania:
25 minut
Całkowity czas:
45 minut
Średnia 5 / 5 (1496 głosów)