Home Zupy Włoska zupa weselna mamusi

Włoska zupa weselna mamusi

by admin

Ta zdrowa zupa została zainspirowana przez zupę, której próbowałam na włoskim weselu. Na pewno będzie wszystkim smakować! Podawać na gorąco, posypaną parmezanem.

Składniki:

  • 500 g bardzo chudej mielonej wołowiny
  • 2 jajka, ubite
  • 25 g bułki tartej
  • 2 łyżki startego parmezanu
  • 1 łyżeczka suszonej bazylii

Przygotowanie:

  • W średniej misce wymieszać wołowinę z jajkiem, bułką tartą, serem, bazylią i cebulą. Z mieszaniny formować kulki o średnicy 2 cm i odłożyć na bok.
  • W dużym garnku na zupę doprowadzić bulion do wrzenia, a następnie dodać szpinak, makaron, marchew i kulki z mięsa. Ponownie doprowadzić do wrzenia, zmniejszyć ogień. Gotować na wolnym ogniu, często mieszając, przez 10 minut lub do momentu, kiedy makaron będzie al dente, a kulki mięsne nie będą w środku różowe. Podawać zupę na gorąco, posypaną parmezanem.

Porcja dla:

10 osób

Czas przygotowania:


20 minut

Czas gotowania:


25 minut

Całkowity czas:


45 minut


Średnia 5 / 5 (1496 głosów)

related articles