Home Zupy Zupa z dyni

Zupa z dyni

by

Aromatyczna zupa z dyni, z dodatkiem kolorowej papryki i ryżu. Wspaniale smakuje podawana z czosnkowymi grzankami.

Składniki:

  • 1/2 kg miąższu z dyni
  • 2 łyżki oleju
  • 1,5 litra bulionu warzywnego
  • 1 cebula
  • 2 papryki (żółta i czerwona)
  • 4 łyżki ryżu

Przygotowanie:

  • Dynię pokroić w kostkę i podsmażyć na oleju.
  • W garnku zagotować bulion warzywny, dodać dynię.
  • Cebulę posiekać, papryki pokroić w kostkę i podsmażyć razem na oleju. Dodać ryż, wymieszać i smażyć przez kilka minut.
  • Warzywa z ryżem przełożyć do garnka, dodać przyprawy i gotować przez 15 minut. Dodać śmietanę, wymieszać i podawać.

Porcja dla:

6 osób

Czas przygotowania:

10 minut

Czas gotowania:

30 minut

Całkowity czas:

40 minut


Średnia 5 / 5 (959 głosów)

related articles