Aromatyczna zupa z dyni, z dodatkiem kolorowej papryki i ryżu. Wspaniale smakuje podawana z czosnkowymi grzankami.
Składniki:
- 1/2 kg miąższu z dyni
- 2 łyżki oleju
- 1,5 litra bulionu warzywnego
- 1 cebula
- 2 papryki (żółta i czerwona)
- 4 łyżki ryżu
Przygotowanie:
- Dynię pokroić w kostkę i podsmażyć na oleju.
- W garnku zagotować bulion warzywny, dodać dynię.
- Cebulę posiekać, papryki pokroić w kostkę i podsmażyć razem na oleju. Dodać ryż, wymieszać i smażyć przez kilka minut.
- Warzywa z ryżem przełożyć do garnka, dodać przyprawy i gotować przez 15 minut. Dodać śmietanę, wymieszać i podawać.
Porcja dla:
6 osób
Czas przygotowania:
10 minut
Czas gotowania:
30 minut
Całkowity czas:
40 minut
Średnia 5 / 5 (959 głosów)