Bardzo smaczna i pożywna zupa pochodząca z kuchni włoskiej. Dużo warzyw z dodatkiem aromatycznego sosu pesto i makaronu.
Składniki:
- 1,5 litra bulionu warzywnego
- 3 ziemniaki
- 1 marchewka
- 1 cukinia
- 2 łodygi selera
- 2 łyżki masła
- 1 cebula
Przygotowanie:
- W dużym garnku zagotować bulion (można samą wodę).
- Ziemniaki, marchewkę i cukinię pokroić w kostkę. Selera pokroić w cienkie plasterki. Wrzucić do garnka i gotować na małym ogniu.
- Na maśle podsmażyć cebulę i dodać do zupy.
- Pomidory sparzyć, obrać ze skórki, pokroić w kostkę i dodać do zupy. Dodać posiekaną pietruszkę.
- Do zupy dodać fasolę i makaron. Gotować przez kolejne 5-7 minut, aż makaron będzie al dente.
- Na końcu dodać pesto i dobrze wymieszać.
Porcja dla:
4 osób
Czas przygotowania:
10 minut
Czas gotowania:
30 minut
Całkowity czas:
40 minut
Średnia 5 / 5 (1130 głosów)