Home Zupy Zupa minestrone z pesto

Zupa minestrone z pesto

by

Bardzo smaczna i pożywna zupa pochodząca z kuchni włoskiej. Dużo warzyw z dodatkiem aromatycznego sosu pesto i makaronu.

Składniki:

  • 1,5 litra bulionu warzywnego
  • 3 ziemniaki
  • 1 marchewka
  • 1 cukinia
  • 2 łodygi selera
  • 2 łyżki masła
  • 1 cebula

Przygotowanie:

  • W dużym garnku zagotować bulion (można samą wodę).
  • Ziemniaki, marchewkę i cukinię pokroić w kostkę. Selera pokroić w cienkie plasterki. Wrzucić do garnka i gotować na małym ogniu.
  • Na maśle podsmażyć cebulę i dodać do zupy.
  • Pomidory sparzyć, obrać ze skórki, pokroić w kostkę i dodać do zupy. Dodać posiekaną pietruszkę.
  • Do zupy dodać fasolę i makaron. Gotować przez kolejne 5-7 minut, aż makaron będzie al dente.
  • Na końcu dodać pesto i dobrze wymieszać.

Porcja dla:

4 osób

Czas przygotowania:

10 minut

Czas gotowania:

30 minut

Całkowity czas:

40 minut


Średnia 5 / 5 (1130 głosów)

related articles