Home Zupy Fasolowa

Fasolowa

by

Fasola nie dość, że jest bardzo sycąca, ale przede wszystkim zdrowa. Ta wersja fasolowej jest jedną z moich ulubionych.

Składniki:

  • 500 g fasoli wcześniej zamoczonej na noc
  • olej do smażenia ( rzepakowy )
  • 2 cebule, posiekane
  • 2 laski selera naciowego, obranego i pokrojonego
  • 5 dużych pieczarek, posiekanych
  • 1 łyżka rozmarynu
  • 1 łyżeczka lubczyku
  • 2 łyżki cząbru
  • 4 ziela angielskie
  • 2 liście laurowe

Przygotowanie:

  • Fasolę wcześniej zamoczoną wrzucam do gotującej się wody.
  • Cebulę, seler naciowy, oraz pieczarki smażę na rozgrzanym oleju.
  • Fasolę gotuję około godziny i dodaję cebulę, pieczarki, seler, oraz przyprawy, troszkę majeranku.
  • Wrzucam marchew, dodaję przecier.
  • Pod koniec gotowania dodaję czosnek oraz resztę majeranku.
  • Siekam papryczkę chili i podaję osobno by każdy mógł sobie dodać wg uznania.
  • Smacznego.

Porcja dla:

4 osób

Czas przygotowania:

20 minut

Czas gotowania:

90 minut

Całkowity czas:

590 minut


Średnia 5 / 5 (1280 głosów)

related articles