Fasola nie dość, że jest bardzo sycąca, ale przede wszystkim zdrowa. Ta wersja fasolowej jest jedną z moich ulubionych.
Składniki:
- 500 g fasoli wcześniej zamoczonej na noc
- olej do smażenia ( rzepakowy )
- 2 cebule, posiekane
- 2 laski selera naciowego, obranego i pokrojonego
- 5 dużych pieczarek, posiekanych
- 1 łyżka rozmarynu
- 1 łyżeczka lubczyku
- 2 łyżki cząbru
- 4 ziela angielskie
- 2 liście laurowe
Przygotowanie:
- Fasolę wcześniej zamoczoną wrzucam do gotującej się wody.
- Cebulę, seler naciowy, oraz pieczarki smażę na rozgrzanym oleju.
- Fasolę gotuję około godziny i dodaję cebulę, pieczarki, seler, oraz przyprawy, troszkę majeranku.
- Wrzucam marchew, dodaję przecier.
- Pod koniec gotowania dodaję czosnek oraz resztę majeranku.
- Siekam papryczkę chili i podaję osobno by każdy mógł sobie dodać wg uznania.
- Smacznego.
Porcja dla:
4 osób
Czas przygotowania:
20 minut
Czas gotowania:
90 minut
Całkowity czas:
590 minut
Średnia 5 / 5 (1280 głosów)