To smakowita i bardzo łatwa zupa. To dobry pomysł, jeśli chcesz coś przygotować dla przyjaciół lub sąsiadów.
Składniki:
- 500 g drobno pokrojonego, gotowanego mięsa z kurczaka
- 120 g drobno pokrojonego selera naciowego
- 30 g drobno pokrojonej marchewki
- 40 g drobno posiekanej cebuli
- 55 g masła
- 225 g makaronu jajecznego
Przygotowanie:
- W dużym garnku na zupę na maśle lub margarynie zblanszować selera i cebulę.
- Dodać kurczaka, marchew, wodę, kostki drobiowe, majeranek, pieprz, liść laurowy i pietruszkę. Gotować na wolnym ogniu przez 30 minut.
- Dodać makaron i gotować na wolnym ogniu przez kolejne 10 minut.
Porcja dla:
10 osób
Czas przygotowania:
20 minut
Czas gotowania:
40 minut
Całkowity czas:
60 minut
Średnia 5 / 5 (940 głosów)