Home Zupy Zupa z pulpetami rybnymi

Zupa z pulpetami rybnymi

by

Pysznie delikatna i kremowa zupa z pulpetami. Na pulpety najlepiej użyć świeżej morskiej ryby lub dorsza.

Składniki:

  • 1 litr wywaru rybnego (lub wody)
  • 300 g mielonej ryby
  • sól i pieprz do smaku
  • 3 ziemniaki, obranych i pokrojonych w kostkę
  • 1 cebula, posiekana

Przygotowanie:

  • Wywar zagotować. Do ryby dodać sól i pieprz.
  • Z mielonej ryby uformować kulki wielkości orzecha włoskiego.
  • Włożyć pulpety do gotującego się wywaru. Kiedy wypłyną na powierzchnię, dodać ziemniaki.
  • Na maśle podsmażyć cebulę i czosnek. Dodać do garnka z zupą.
  • Mleko wymieszać z mąką i powolnym strumieniem dodać do zupy, stale mieszając. Doprawić solą i pieprzem. Gotować, aż ziemniaki będą miękkie. Przed podaniem posypać pietruszką.

Porcja dla:

4 osób

Czas przygotowania:

15 minut

Czas gotowania:

30 minut

Całkowity czas:

45 minut


Średnia 5 / 5 (1090 głosów)

related articles