Home Zupy Rosół w amerykańskim stylu

Rosół w amerykańskim stylu

by

Bardzo zdrowa zupa, choć ma nieco inny skład od typowego rosołu. Najlepiej smakuje z makaronem lub z ryżem. Udekorować natką pietruszki.

Składniki:

  • 1 (2 to 3 pound) cały kurczak
  • 1 pasternak, pokrojony w plasterki
  • 1 rzepa, pokrojona w ćwiartki
  • 2 marchewki, pokrojone w ćwiartki
  • 2 łodygi selera naciowego, pokrojone w ćwiartki

Przygotowanie:

  • Do dużego garnka na zupę włożyć kurczaka, dodać pasternak, rzepę, marchew, seler, por, cebulę, natkę pietruszki i koper. Zalać wodą i doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień, przykryć i gotować przez 2 godziny.
  • Wyjąć kurczaka z zupy, oddzielić mięso od kości i odstawić je. Kości wyrzucić, tak samo jak gałązki pietruszki i kawałki kopru. Wyjąć z wywaru warzywa. Zmiksować je w blenderze i włożyć z powrotem do garnka, dodając mięso kurczaka. Doprawić do smaku solą i pieprzem.

Porcja dla:

9 osób

Czas przygotowania:

30 minut

Czas gotowania:

140 minut

Całkowity czas:

170 minut


Średnia 5 / 5 (1149 głosów)

related articles