Home Zupy Bulion drobiowy z wolnowaru

Bulion drobiowy z wolnowaru

by

Nie ma prostszego sposobu na bulion drobiowy! W tej wersji powstaje on z resztek pieczonego kurczaka i kilku warzyw oraz przypraw, które gotują się same, bez Twojego nadzoru, przez kilka godzin, aby powstał wyśmienity rosół. Zobacz nasz przepis video z tym bulionem!

Składniki:

  • Korpus i kości z 1 pieczonego kurczaka
  • 2 łodygi selera naciowego, grubo pokrojone
  • 2 marchewki, grubo pokrojone
  • 1 cebula, nieobrana, pokrojona na 4 części
  • 1 liść laurowy

Przygotowanie:

  • Włożyć wszystkie składniki do wolnowaru. Gotować na niskiej temperaturze przez 8 godzin. Przecedzić bulion na sicie, a następnie schłodzić i przechowywać w lodówce do czasu użycia, albo zamrozić.

Porcja dla:

2 osób

Czas przygotowania:

05 minut

Czas gotowania:

480 minut

Całkowity czas:

485 minut


Średnia 5 / 5 (944 głosów)

related articles