Nie ma prostszego sposobu na bulion drobiowy! W tej wersji powstaje on z resztek pieczonego kurczaka i kilku warzyw oraz przypraw, które gotują się same, bez Twojego nadzoru, przez kilka godzin, aby powstał wyśmienity rosół. Zobacz nasz przepis video z tym bulionem!
Składniki:
- Korpus i kości z 1 pieczonego kurczaka
- 2 łodygi selera naciowego, grubo pokrojone
- 2 marchewki, grubo pokrojone
- 1 cebula, nieobrana, pokrojona na 4 części
- 1 liść laurowy
Przygotowanie:
- Włożyć wszystkie składniki do wolnowaru. Gotować na niskiej temperaturze przez 8 godzin. Przecedzić bulion na sicie, a następnie schłodzić i przechowywać w lodówce do czasu użycia, albo zamrozić.
Porcja dla:
2 osób
Czas przygotowania:
05 minut
Czas gotowania:
480 minut
Całkowity czas:
485 minut
Średnia 5 / 5 (944 głosów)