Delikatna zupa rybna ze szpinakiem, czosnkiem i śmietaną. Bardzo delikatna w smaku – polecam spróbować!
Składniki:
- 1 kostka rosołowa
- 5 łyżek klarowanego masła
- 400 g łososia, pokrojonego na kawałki
- 1,5 kg świeżego szpinaku
- 4 ząbki czosnku, wyciśnięte przez praskę
- 1 łyżeczka soli
- 1 łyżeczka świeżo zmielonego czarnego pieprzu
- 300 g śmietany 30%
Przygotowanie:
- Kostkę rosołową rozpuścić w 1 litrze wrzącej wody.
- W woku rozpuścić masło i smażyć łososia przez 10 minut. Wlać bulion i gotować przez 30 minut na średnim ogniu.
- Szpinak opłukać, odciąć ogonki, a liście drobno posiekać. Dodać do łososia i gotować przez kolejne 5 minut.
- Dodać sól, pieprz, czosnek i śmietanę, wymieszać i zdjąć z ognia. Podawać.
Porcja dla:
6 osób
Czas przygotowania:
20 minut
Czas gotowania:
45 minut
Całkowity czas:
65 minut
Średnia 5 / 5 (1107 głosów)