Home Zupy Wiosenna zupa warzywna

Wiosenna zupa warzywna

by

Tak, to ten czas kiedy zupa zaczyna smakować inaczej – tak świeżo, warzywa są młode i w smaku bardzo wyraziste. To czas, który najbardziej uwielbiam.

Składniki:

  • 1 cały por
  • 3 laski selera naciowego
  • 1 cebula
  • 5 kulek ziela angielskiego
  • 4 liście lurowe
  • sól do smaku
  • parę kulek pieprzu
  • 3 duże marchewki

Przygotowanie:

  • W dużym garnku zagotowujemy wodę. Gdy woda zacznie wrzeć wrzucamy posiekane por i seler naciowy oraz cebulę pokrojoną wg uznania (ja zawsze daję większe kawałki). Gotujemy przez parę minut z zielem ang, liściem, solą i pieprzem.
  • Teraz dodajemy pokrojone marchew, seler i pietruszkę, przyprawiamy lubczykiem oraz wszystkimi innymi przyprawami, których nam brakuje.
  • Gdy pietruszka zaczyna mięknąć, dokładamy brokuł, oraz kalafior (różyczki), doprowadzamy do wrzenia, wyłączamy. Smacznego.

Porcja dla:

4 osób

Czas przygotowania:

20 minut

Czas gotowania:

30 minut

Całkowity czas:

50 minut


Średnia 5 / 5 (1159 głosów)

related articles