Home Zupy Naleśniki z mięsem

Naleśniki z mięsem

by

Moja wersja mięsnych krokietów – najpierw smażę zwykłe naleśniki, następnie zawijam w nie mielone mięso z indyka, a potem smażę w głębokim tłuszczu. Pyszne jako dodatek do zup lub solo.

Składniki:

  • 3/4 litra mleka
  • 2 jajka
  • szczypta soli
  • 500 g mąki
  • 2 łyżki oliwy
  • 1 szklanka wody niegazowanej

Przygotowanie:

  • Wszystkie składniki na ciasto zmiksować na jednolitą masę. Powinna mieć konsystencję śmietany, więc w razie potrzeby dodać więcej mąki lub wody.
  • Na rozgrzanym oleju smażyć naleśniki z obu stron.
  • Mięso przepuścić przez maszynkę, doprawić solą i pieprzem.
  • Na każdy naleśnik nakładać trochę mięsa i zwijać lub składać w kopertę. Obtaczać w jajku i bułce. Smażyć w głębokim tłuszczu z obu stron na rumiano.

Porcja dla:

6 osób

Czas przygotowania:

30 minut

Czas gotowania:

40 minut

Całkowity czas:

70 minut


Średnia 5 / 5 (1092 głosów)

related articles