Doskonale rozgrzewa w chłodne dni. To bardzo prosta zupa. Przed podaniem można dodać łyżkę gęstej śmietany.
Składniki:
- 1 łyżka oliwy z oliwek
- 1 duża cebula, drobno posiekana
- 5 dużych marchewek, obranych i pokrojonych w plastry
- 500 ml wody
- 1 kostka rosołowa
- bukiet ziół (pietruszka, tymianek, liść laurowy)
Przygotowanie:
- W rondlu, na oliwie smażyć na średnim ogniu cebulę przez 5 minut, aby zmiękła.
- Dodać marchew, wodę i kostkę rosołową. Dodać zioła. Doprowadzić do wrzenia, a następnie gotować na małym ogniu przez 20 minut.
- Przelać zupę do blendera i zmiksować na gładko.
Porcja dla:
6 osób
Czas przygotowania:
10 minut
Czas gotowania:
20 minut
Całkowity czas:
30 minut
Średnia 5 / 5 (923 głosów)