Bardzo sycąca i rozgrzewająca zupa, doskonała na chłodne dni – kawałki wołowiny i pęczak w aromatycznym bulionie.
Składniki:
- 1,5 litra bulionu wołowego
- 1/2 szklanki pęczaku
- 3 ziemniaki
- 1 marchewka
- 1 cebula
Przygotowanie:
- Bulion zagotować. Pęczak przepłukać i dodać do bulionu, przykryć i gotować przez 35-40 minut, aż zmięknie.
- Ziemniaki i warzywa pokroić w kostkę i wrzucić do gotującej zupy.
- Dodać liść laurowy i wołowinę, doprawić solą i pieprzem i gotować jeszcze przez 15 minut, aż ziemniaki będą miękkie.
Porcja dla:
4 osób
Czas przygotowania:
15 minut
Czas gotowania:
60 minut
Całkowity czas:
75 minut
Średnia 5 / 5 (847 głosów)