Home Zupy Zupa z wołowiną i pęczakiem

Zupa z wołowiną i pęczakiem

by

Bardzo sycąca i rozgrzewająca zupa, doskonała na chłodne dni – kawałki wołowiny i pęczak w aromatycznym bulionie.

Składniki:

  • 1,5 litra bulionu wołowego
  • 1/2 szklanki pęczaku
  • 3 ziemniaki
  • 1 marchewka
  • 1 cebula

Przygotowanie:

  • Bulion zagotować. Pęczak przepłukać i dodać do bulionu, przykryć i gotować przez 35-40 minut, aż zmięknie.
  • Ziemniaki i warzywa pokroić w kostkę i wrzucić do gotującej zupy.
  • Dodać liść laurowy i wołowinę, doprawić solą i pieprzem i gotować jeszcze przez 15 minut, aż ziemniaki będą miękkie.

Porcja dla:

4 osób

Czas przygotowania:

15 minut

Czas gotowania:

60 minut

Całkowity czas:

75 minut


Średnia 5 / 5 (847 głosów)

related articles