Home Zupy Gazpacho andaluzyjskie

Gazpacho andaluzyjskie

by

Prosto z Hiszpani! Bardzo prosty i smaczny przepis. Na koniec można posypać świeżą natką pietruszki.

Składniki:

  • 2 l (8 szkl.) wody
  • 8 dużych pomidorów, obranych, oczyszczonych z pestek i posiekanych
  • 40 g (1/4 szkl.) drobno posiekanej cebuli
  • 1 ząbek czosnku, rozgnieciony
  • 1 ogórek, obrany i drobno posiekany

Przygotowanie:

  • W dużym garnku połączyć wodę z pomidorami, bułką i oliwą. Odstawić.
  • W blenderze zmiksować cebulę, czosnek, ogórek i zieloną paprykę, aby powstała pasta. Wrzucić wszystko do garnka.
  • Przy użyciu miksera ręcznego miksować wszystkie składniki aż uzyskamy gładką konsystencję. Dodać ocet i przyprawić solą.

Porcja dla:

7 osób

Czas przygotowania:

15 minut

Całkowity czas:

15 minut


Średnia 5 / 5 (927 głosów)

related articles