Prosto z Hiszpani! Bardzo prosty i smaczny przepis. Na koniec można posypać świeżą natką pietruszki.
Składniki:
- 2 l (8 szkl.) wody
- 8 dużych pomidorów, obranych, oczyszczonych z pestek i posiekanych
- 40 g (1/4 szkl.) drobno posiekanej cebuli
- 1 ząbek czosnku, rozgnieciony
- 1 ogórek, obrany i drobno posiekany
Przygotowanie:
- W dużym garnku połączyć wodę z pomidorami, bułką i oliwą. Odstawić.
- W blenderze zmiksować cebulę, czosnek, ogórek i zieloną paprykę, aby powstała pasta. Wrzucić wszystko do garnka.
- Przy użyciu miksera ręcznego miksować wszystkie składniki aż uzyskamy gładką konsystencję. Dodać ocet i przyprawić solą.
Porcja dla:
7 osób
Czas przygotowania:
15 minut
Całkowity czas:
15 minut
Średnia 5 / 5 (927 głosów)