Home Zupy Zupa z makaronem ramen

Zupa z makaronem ramen

by

Ta zupa jest po prostu bardzo, bardzo dobra…. makaron ramen można znaleźć w większości supermarketów, lub w sklepach z azjatycką żywnością. W razie czego można go zastąpić makaronem z chińskich zupek.

Składniki:

  • 800 ml (3,5 szkl.) bulionu warzywnego
  • 100 g (1 opakowanie) makaronu ramen z suszonymi warzywami
  • 2 łyżeczki sosu sojowego
  • 0,5 łyżeczki oleju z chili
  • 0,5 łyżeczki mielonego świeżego imbiru
  • 2 zielone cebulki pokrojone w plasterki

Przygotowanie:

  • Do średniego garnka wlać bulion i dodać makaron. Przykryć i doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu, mieszając, by połamać makaron. Zmniejszyć ogień i dodać sos sojowy, olej z chili i imbir. Gotować na wolnym ogniu, bez przykrycia, przez 10 minut. Dodać olej sezamowy i udekorować zieloną cebulką.

Porcja dla:

2 osób

Czas przygotowania:

05 minut

Czas gotowania:

10 minut

Całkowity czas:

15 minut


Średnia 5 / 5 (1057 głosów)

related articles