Ta zupa jest po prostu bardzo, bardzo dobra…. makaron ramen można znaleźć w większości supermarketów, lub w sklepach z azjatycką żywnością. W razie czego można go zastąpić makaronem z chińskich zupek.
Składniki:
- 800 ml (3,5 szkl.) bulionu warzywnego
- 100 g (1 opakowanie) makaronu ramen z suszonymi warzywami
- 2 łyżeczki sosu sojowego
- 0,5 łyżeczki oleju z chili
- 0,5 łyżeczki mielonego świeżego imbiru
- 2 zielone cebulki pokrojone w plasterki
Przygotowanie:
- Do średniego garnka wlać bulion i dodać makaron. Przykryć i doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu, mieszając, by połamać makaron. Zmniejszyć ogień i dodać sos sojowy, olej z chili i imbir. Gotować na wolnym ogniu, bez przykrycia, przez 10 minut. Dodać olej sezamowy i udekorować zieloną cebulką.
Porcja dla:
2 osób
Czas przygotowania:
05 minut
Czas gotowania:
10 minut
Całkowity czas:
15 minut
Średnia 5 / 5 (1057 głosów)