Home Zupy Zupa cebulowa

Zupa cebulowa

by

Smaczna i prosta zupa dla wielbicieli cebuli. Jest w niej mnóstwo ziół: kolendra, cząber, jałowiec czy tymianek. Dobra na każdą porę dnia i roku! Polecam!

Składniki:

  • 1 liść laurowy
  • 3-4 ziarenka pieprzu
  • 3-4 ziarenka ziela angielskiego
  • 2 ziarenka jałowca
  • 1 łyżeczka kolendry
  • 1 łyżeczka vegety
  • 1 łyżeczka majeranku
  • 1 łyżeczka cząbru
  • 2-3 listki świeżego tymianku

Przygotowanie:

  • W 5-litrowym garnku zagotować wodę, wrzucić przyprawy i kostkę rosołową, gotować na średnim ogniu.
  • Warzywa obrać, marchewkę i cebulę pokroić w plasterki. Masło roztopić na patelni i podsmażyć cebulę.
  • Do garnka wrzucić pozostałe warzywa, gotować przez około 30 minut. Na końcu dodać podsmażoną cebulę i gotować jeszcze przez 2-3 minuty.

Porcja dla:

8 osób

Czas przygotowania:

10 minut

Czas gotowania:

45 minut

Całkowity czas:

55 minut


Średnia 5 / 5 (1093 głosów)

related articles