Smaczna i prosta zupa dla wielbicieli cebuli. Jest w niej mnóstwo ziół: kolendra, cząber, jałowiec czy tymianek. Dobra na każdą porę dnia i roku! Polecam!
Składniki:
- 1 liść laurowy
- 3-4 ziarenka pieprzu
- 3-4 ziarenka ziela angielskiego
- 2 ziarenka jałowca
- 1 łyżeczka kolendry
- 1 łyżeczka vegety
- 1 łyżeczka majeranku
- 1 łyżeczka cząbru
- 2-3 listki świeżego tymianku
Przygotowanie:
- W 5-litrowym garnku zagotować wodę, wrzucić przyprawy i kostkę rosołową, gotować na średnim ogniu.
- Warzywa obrać, marchewkę i cebulę pokroić w plasterki. Masło roztopić na patelni i podsmażyć cebulę.
- Do garnka wrzucić pozostałe warzywa, gotować przez około 30 minut. Na końcu dodać podsmażoną cebulę i gotować jeszcze przez 2-3 minuty.
Porcja dla:
8 osób
Czas przygotowania:
10 minut
Czas gotowania:
45 minut
Całkowity czas:
55 minut
Średnia 5 / 5 (1093 głosów)