BARDZO łatwy wegetariański posiłek w miseczce. Połączenie włoskiego grochu (ciecierzycy) z makaronem tworzy kompleks białek, jakich potrzebują wegetarianie. Bardzo smakuje miłośnikom czosnku i pomidorów.
Składniki:
- 1300 ml bulionu warzywnego
- 85 g makaronu małe muszelki
- 1 łyżka oliwy z oliwek
- 1 cebula, posiekana
- 2 ząbki czosnku, zgniecione
Przygotowanie:
- W dużym garnku doprowadzić bulion warzywny do wrzenia. Dodać makaron i gotować 8 do 10 minut, lub do momentu gdy będzie al dente.
- Tymczasem w małej patelni, na średnim ogniu rozgrzać oliwę. Podsmażyć cebulę i czosnek, aż będą przezroczyste. Dodać do makaronu, a następnie dodać ciecierzycę, pomidory, bazylię, tymianek, sól i pieprz. Podgrzać i podawać.
Porcja dla:
4 osób
Czas przygotowania:
15 minut
Czas gotowania:
15 minut
Całkowity czas:
30 minut
Średnia 5 / 5 (1028 głosów)