Home Zupy Zupa pomidorowa z makaronem i ciecierzycą

Zupa pomidorowa z makaronem i ciecierzycą

by

BARDZO łatwy wegetariański posiłek w miseczce. Połączenie włoskiego grochu (ciecierzycy) z makaronem tworzy kompleks białek, jakich potrzebują wegetarianie. Bardzo smakuje miłośnikom czosnku i pomidorów.

Składniki:

  • 1300 ml bulionu warzywnego
  • 85 g makaronu małe muszelki
  • 1 łyżka oliwy z oliwek
  • 1 cebula, posiekana
  • 2 ząbki czosnku, zgniecione

Przygotowanie:

  • W dużym garnku doprowadzić bulion warzywny do wrzenia. Dodać makaron i gotować 8 do 10 minut, lub do momentu gdy będzie al dente.
  • Tymczasem w małej patelni, na średnim ogniu rozgrzać oliwę. Podsmażyć cebulę i czosnek, aż będą przezroczyste. Dodać do makaronu, a następnie dodać ciecierzycę, pomidory, bazylię, tymianek, sól i pieprz. Podgrzać i podawać.

Porcja dla:

4 osób

Czas przygotowania:

15 minut

Czas gotowania:

15 minut

Całkowity czas:

30 minut


Średnia 5 / 5 (1028 głosów)

related articles