Ta wersja zupy kalafiorowej jest znakomita zarówno dla dorosłych, jak i dla małych dzieci. Moja córka ją uwielbia. Nie gotuję tej zupy na mięsie, nie dosmaczam kostką. Delektować się można samymi młodymi warzywami.
Składniki:
- 1 l wody
- 2 marchewki, obrane i pokrojone na talarki
- 3 ziemniaki, obrane i pokrojone w kostkę
- 1 pietruszka, obrana i pokrojona na talarki
- 1/4 selera, obranego
- kilka gałązek natki pietruszki
Przygotowanie:
- Do garnka z wodą wrzucić marchewki, ziemniaki, pietruszkę, selera, natkę, koperek, ziarenka pieprzu i masło.
- Gotować całość pod przykryciem na niewielkim ogniu, po ok. 5-10 minutach gotowania dodać kalafior i szczyptę soli, przykryć i gotować całość do miękkości warzyw.
Porcja dla:
4 osób
Czas przygotowania:
05 minut
Czas gotowania:
25 minut
Całkowity czas:
30 minut
Średnia 5 / 5 (1022 głosów)