Home Zupy Delikatna zupa kalafiorowa

Delikatna zupa kalafiorowa

by

Ta wersja zupy kalafiorowej jest znakomita zarówno dla dorosłych, jak i dla małych dzieci. Moja córka ją uwielbia. Nie gotuję tej zupy na mięsie, nie dosmaczam kostką. Delektować się można samymi młodymi warzywami.

Składniki:

  • 1 l wody
  • 2 marchewki, obrane i pokrojone na talarki
  • 3 ziemniaki, obrane i pokrojone w kostkę
  • 1 pietruszka, obrana i pokrojona na talarki
  • 1/4 selera, obranego
  • kilka gałązek natki pietruszki

Przygotowanie:

  • Do garnka z wodą wrzucić marchewki, ziemniaki, pietruszkę, selera, natkę, koperek, ziarenka pieprzu i masło.
  • Gotować całość pod przykryciem na niewielkim ogniu, po ok. 5-10 minutach gotowania dodać kalafior i szczyptę soli, przykryć i gotować całość do miękkości warzyw.

Porcja dla:

4 osób

Czas przygotowania:

05 minut

Czas gotowania:

25 minut

Całkowity czas:

30 minut


Średnia 5 / 5 (1022 głosów)

related articles