Home Zupy Zupa cebulowa na rosole

Zupa cebulowa na rosole

by

Znudził ci się rosół? Potrzebujesz inspiracji na szybką zupę? Dodaj dużo cebuli, ser żółty i gotowe!

Składniki:

  • 1 litr rosołu (lub bulionu)
  • 3-4 cebule
  • 3 łyżki masła
  • 100 g sera żółtego, pokrojonego w plastry

Przygotowanie:

  • Rosół podgrzewać na średnim ogniu. Piekarnik rozgrzać do temperatury 200 stopni C.
  • Cebule pokroić w drobną kostkę i podsmażyć na maśle. Dodać do rosołu i gotować przez 15-20 minut.
  • Zupę przelać do żaroodpornych miseczek i przykryć plastrem sera. Zapiekać przez 3 minuty. Od razu podawać.

Porcja dla:

4 osób

Czas przygotowania:

15 minut

Czas gotowania:

25 minut

Całkowity czas:

40 minut


Średnia 5 / 5 (841 głosów)

related articles