Znudził ci się rosół? Potrzebujesz inspiracji na szybką zupę? Dodaj dużo cebuli, ser żółty i gotowe!
Składniki:
- 1 litr rosołu (lub bulionu)
- 3-4 cebule
- 3 łyżki masła
- 100 g sera żółtego, pokrojonego w plastry
Przygotowanie:
- Rosół podgrzewać na średnim ogniu. Piekarnik rozgrzać do temperatury 200 stopni C.
- Cebule pokroić w drobną kostkę i podsmażyć na maśle. Dodać do rosołu i gotować przez 15-20 minut.
- Zupę przelać do żaroodpornych miseczek i przykryć plastrem sera. Zapiekać przez 3 minuty. Od razu podawać.
Porcja dla:
4 osób
Czas przygotowania:
15 minut
Czas gotowania:
25 minut
Całkowity czas:
40 minut
Średnia 5 / 5 (841 głosów)