Home Zupy Barszcz ukraiński w wersji wege

Barszcz ukraiński w wersji wege

by

Wielkanocny barszcz ukraiński w wersji wege.

Składniki:

  • 1 szklanka fasoli Jaś
  • 3 ząbki czosnku
  • 4 ziarna ziela angielskiego
  • 4 liście laurowe
  • olej do smażenia
  • 1 opakowanie vege kiełbasek białych Polsoja
  • 6 buraków
  • 2 ziemniaki
  • 2 marchewki

Przygotowanie:

  • Kilka godzin wcześniej namoczyć fasolę, a następnie zmienić wodę i gotować do miękkości razem z pokrojonym na plasterki czosnkiem, zielem angielskim i liśćmi laurowymi.
  • Gdy fasola będzie się gotować, podsmażyć na odrobinie oleju pokrojone w plastry vege kiełbaski.
  • Do ugotowanej fasoli dodać umyte i pokrojone warzywa, zalać bulionem i gotować ok. 10 minut.
  • Dodać passatę, podsmażone vege kiełbaski i zagotować.
  • Całość doprawić solą, pieprzem, cukrem i sokiem z cytryny lub octem.

Porcja dla:

4 osób

Czas przygotowania:

30 minut

Czas gotowania:

90 minut

Całkowity czas:

120 minut


Średnia 5 / 5 (1147 głosów)

related articles