Prosta i smaczna zupa rybna na wywarze, z dodatkiem filetu z łososia i kilku prostych przypraw. Wywar można zrobić w domu wcześniej i zamrozić.
Składniki:
- 1 litr wywaru rybnego (lub wody)
- 3 ziemniaki
- 2 łodygi selera naciowego
- 2 liście laurowe
- 1/4 łyżeczki ziaren pieprzu
Przygotowanie:
- Wywar zagotować. Ziemniaki i seler pokroić w kostkę. Dodać do wywaru. Dodać liście laurowe, pieprz i sól, i gotować na małym ogniu przez 10 minut.
- W międzyczasie zeszklić cebulę na rozgrzanym oleju.
- Rybę pokroić na dość duże kawałki i dodać do cebuli. Usmażyć z każdej strony. Można zostawić ją w kawałkach, albo drobno posiekać.
- Rybę z cebulą przełożyć do garnka z warzywami. Gotować jeszcze przez 5 minut, aż ziemniaki będą miękkie.
Porcja dla:
4 osób
Czas przygotowania:
10 minut
Czas gotowania:
15 minut
Całkowity czas:
25 minut
Średnia 5 / 5 (1091 głosów)