Home Zupy Łososiowa zupa z selerem

Łososiowa zupa z selerem

by

Prosta i smaczna zupa rybna na wywarze, z dodatkiem filetu z łososia i kilku prostych przypraw. Wywar można zrobić w domu wcześniej i zamrozić.

Składniki:

  • 1 litr wywaru rybnego (lub wody)
  • 3 ziemniaki
  • 2 łodygi selera naciowego
  • 2 liście laurowe
  • 1/4 łyżeczki ziaren pieprzu

Przygotowanie:

  • Wywar zagotować. Ziemniaki i seler pokroić w kostkę. Dodać do wywaru. Dodać liście laurowe, pieprz i sól, i gotować na małym ogniu przez 10 minut.
  • W międzyczasie zeszklić cebulę na rozgrzanym oleju.
  • Rybę pokroić na dość duże kawałki i dodać do cebuli. Usmażyć z każdej strony. Można zostawić ją w kawałkach, albo drobno posiekać.
  • Rybę z cebulą przełożyć do garnka z warzywami. Gotować jeszcze przez 5 minut, aż ziemniaki będą miękkie.

Porcja dla:

4 osób

Czas przygotowania:

10 minut

Czas gotowania:

15 minut

Całkowity czas:

25 minut


Średnia 5 / 5 (1091 głosów)

related articles