Home Zupy Zupa krem z pomidorów

Zupa krem z pomidorów

by

Bardzo dobry przepis na zdrową zupę pomidorową, zamiast śmietany lub mleka użyłam tofu. Przyozdobić na koniec liśćmi bazylii.

Składniki:

  • 720 g pokrojonych w kostkę pomidorów
  • 1/2 cebuli
  • 1 łyżka oliwy z oliwek
  • 400 g miękkiego tofu
  • 600 g zupy pomidorowej w puszce
  • sól i pieprz do smaku

Przygotowanie:

  • Podsmażyć pomidory i cebulę na tłuszczu aż cebula się zeszkli.
  • Zmiksować zupę z puszki z tofu, następnie dodać do podsmażonej cebuli i pomidorów. Podgrzać aż będzie gorąca i jeśli potrzeba dodać wody. Przyprawić solą i pieprzem i posypać posiekanymi świeżymi liśćmi bazylii.

Porcja dla:

6 osób

Czas przygotowania:

15 minut

Czas gotowania:

25 minut

Całkowity czas:

40 minut


Średnia 5 / 5 (901 głosów)

related articles