Bardzo dobry przepis na zdrową zupę pomidorową, zamiast śmietany lub mleka użyłam tofu. Przyozdobić na koniec liśćmi bazylii.
Składniki:
- 720 g pokrojonych w kostkę pomidorów
- 1/2 cebuli
- 1 łyżka oliwy z oliwek
- 400 g miękkiego tofu
- 600 g zupy pomidorowej w puszce
- sól i pieprz do smaku
Przygotowanie:
- Podsmażyć pomidory i cebulę na tłuszczu aż cebula się zeszkli.
- Zmiksować zupę z puszki z tofu, następnie dodać do podsmażonej cebuli i pomidorów. Podgrzać aż będzie gorąca i jeśli potrzeba dodać wody. Przyprawić solą i pieprzem i posypać posiekanymi świeżymi liśćmi bazylii.
Porcja dla:
6 osób
Czas przygotowania:
15 minut
Czas gotowania:
25 minut
Całkowity czas:
40 minut
Średnia 5 / 5 (901 głosów)