Ta zupa krem z marchewki ze świeżą kolendrą jest niezwykle prosta. Wystarczy do niej kilka składników. Jest lekka i ma świeży smak. Dobrze się zamraża. Zobacz nasz film video z tym przepisem!
Składniki:
- 1 łyżka oliwy z oliwek
- 4 duże marchewki, obrane i grubo posiekane
- 1/2 dużej cebuli grubo posiekanej
- 1 l bulionu warzywnego
- duży pęczek świeżej kolendry, grubo posiekanej
Przygotowanie:
- W dużym garnku na średnim ogniu rozgrzać oliwę.
- Smażyć marchewkę z cebulą przez kilka minut, aż cebula nieco zmięknie.
- Dodać bulion warzywny i kolendrę. Doprowadzić do wrzenia i gotować, aż marchew zmięknie, ok. 10 minut.
- Zdjąć z ognia i odstawić na chwilę, aby zupa przestygła.
- Zmiksować zupę w blenderze na gładko. Przed podaniem można jeszcze podgrzać. Podawać z chlebem.
Porcja dla:
6 osób
Czas przygotowania:
05 minut
Czas gotowania:
05 minut
Całkowity czas:
10 minut
Średnia 5 / 5 (1154 głosów)