Home Zupy Zupa marchewkowa z kolendrą

Zupa marchewkowa z kolendrą

by

Ta zupa krem z marchewki ze świeżą kolendrą jest niezwykle prosta. Wystarczy do niej kilka składników. Jest lekka i ma świeży smak. Dobrze się zamraża. Zobacz nasz film video z tym przepisem!

Składniki:

  • 1 łyżka oliwy z oliwek
  • 4 duże marchewki, obrane i grubo posiekane
  • 1/2 dużej cebuli grubo posiekanej
  • 1 l bulionu warzywnego
  • duży pęczek świeżej kolendry, grubo posiekanej

Przygotowanie:

  • W dużym garnku na średnim ogniu rozgrzać oliwę.
  • Smażyć marchewkę z cebulą przez kilka minut, aż cebula nieco zmięknie.
  • Dodać bulion warzywny i kolendrę. Doprowadzić do wrzenia i gotować, aż marchew zmięknie, ok. 10 minut.
  • Zdjąć z ognia i odstawić na chwilę, aby zupa przestygła.
  • Zmiksować zupę w blenderze na gładko. Przed podaniem można jeszcze podgrzać. Podawać z chlebem.

Porcja dla:

6 osób

Czas przygotowania:

05 minut

Czas gotowania:

05 minut

Całkowity czas:

10 minut


Średnia 5 / 5 (1154 głosów)

related articles