Masło orzechowe dodaje czegoś wspaniałego, a tak naprawdę zupa nie smakuje tym masłem. NAJLEPSZA zupa jaką kiedykolwiek jadłam.
Składniki:
- 2 l bulionu drobiowego
- 280 g gotowanego mięsa z kurczaka, pokrojonego w kostkę
- 155 g ziemniaków, obranych i pokrojonych w kostkę
- 130 g marchwi, pokrojonej w kostkę
- 125 g cukinii pokrojonej w kostkę
- 90 g różyczek brokuła
- 240 g pomidorów z puszki, drobno pokrojonych
- 60 g drobno pokrojonego selera naciowego
Przygotowanie:
- W dużym garnku na zupę wymieszać bulion drobiowy z ziemniakami i marchwią. Doprowadzić zupę do wrzenia, a następnie zmniejszyć gaz. Gotować na średnim ogniu przez około 10 minut, aż warzywa staną się miękkie.
- Dodać cukinię, brokuły, pomidory, seler, cebulę, paprykę i czosnek. Gotować na wolnym ogniu przez około 8 minut.
- Dodać masło orzechowe, pietruszkę, sól i pieprz; mieszać aż masło orzechowe całkowicie się rozpuści. Gotować na wolnym ogniu jeszcze przez 3 minuty.
Porcja dla:
8 osób
Czas przygotowania:
15 minut
Czas gotowania:
35 minut
Całkowity czas:
50 minut
Średnia 5 / 5 (1307 głosów)