Smaczne i szybkie danie. Moja wersja pikantnego chili z dodatkiem kurczaka. Najbardziej je lubię z chlebem kukurydzianym.
Składniki:
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- 2 cebule, posiekane
- 4 ząbki czosnku, posiekane
- 1200 ml bulionu drobiowego
- 4 pojedyncze filety z kurczaka, ugotowane i posiekane
- 2 puszki (po 120 g) zielonej papryczki chili, posiekanej
Przygotowanie:
- W garnku rozgrzać oliwę, dodać cebulę i czosnek, i smażyć przez 10 minut, aż cebula będzie miękka. Zalać bulionem, dodać kurczaka, chili, kumin, oregano i pieprz cayenne, i doprowadzić do wrzenia.
- Zmniejszyć ogień, dodać fasolę z puszki. Gotować przez 20-30 minut. Podawać posypane serem.
Porcja dla:
8 osób
Czas przygotowania:
15 minut
Czas gotowania:
30 minut
Całkowity czas:
45 minut
Średnia 5 / 5 (955 głosów)