Home Zupy Chili z białą fasolą i kurczakiem

Chili z białą fasolą i kurczakiem

by

Smaczne i szybkie danie. Moja wersja pikantnego chili z dodatkiem kurczaka. Najbardziej je lubię z chlebem kukurydzianym.

Składniki:

  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 2 cebule, posiekane
  • 4 ząbki czosnku, posiekane
  • 1200 ml bulionu drobiowego
  • 4 pojedyncze filety z kurczaka, ugotowane i posiekane
  • 2 puszki (po 120 g) zielonej papryczki chili, posiekanej

Przygotowanie:

  • W garnku rozgrzać oliwę, dodać cebulę i czosnek, i smażyć przez 10 minut, aż cebula będzie miękka. Zalać bulionem, dodać kurczaka, chili, kumin, oregano i pieprz cayenne, i doprowadzić do wrzenia.
  • Zmniejszyć ogień, dodać fasolę z puszki. Gotować przez 20-30 minut. Podawać posypane serem.

Porcja dla:

8 osób

Czas przygotowania:

15 minut

Czas gotowania:

30 minut

Całkowity czas:

45 minut


Średnia 5 / 5 (955 głosów)

related articles